PwC stuurt werknemers 2 weken naar huis

21 oktober 2009 Consultancy.nl

Alle 650 werknemers van audit- en adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) Roemenië worden verzocht om 2 weken thuis te zitten.

PwC Roemenië, die een omzet van €41 miljoen had in het fiscale jaar 2008, stuurt zijn medewerkers verplicht voor 15 dagen op onbetaald verlof als onderdeel van een kostenbesparende strategie. De maatregel zal worden tussen oktober 2009 en juni 2010 worden actief zijn en raakt alle werknemers, die afwisselend thuis zullen zitten.

“Sinds de eerste tekenen van de economische crisis zich lieten zien zijn we begonnen met het stroomlijnen van onze werkzaamheden en hebben we geprobeerd maatregelen te voorkomen die een significante impact zouden hebben op onze medewerkers. Desondanks kunnen we, doordat de economische terugval ernstiger en langduriger is dan was verwacht en doordat de macro-economische vooruitzichten niet bemoedigend zijn, niet voorkomen dat we nieuwe kostenbesparende maatregelen moeten nemen”, zei Vasile Iuga, Country Managing Partner van PwC Roemenië.

Nieuws