PwC: sportsector ongeschonden door de crisis

23 september 2009 NOS Journaal

De Nederlandse sportsector komt volgens adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) redelijk ongeschonden door de economische crisis. 

Wel wordt dit jaar minder geld in deze bedrijfstak uitgeven, maar voor volgend jaar voorziet de adviesorganisatie al weer een stijging.

De bestedingen nemen dit jaar met 4,8% af. Aan tv-rechten, entreegelden, sporsoring en merchandising wordt 790 miljoen euro uitgegeven, tegen 830 miljoen vorig jaar. Voor meer dan de helft komt dat doordat televisierechten minder opleveren.

Olympische Spelen

Adviesbureau PwC denkt dat de inkomsten volgend jaar weer stijgen onder invloed van het WK-voetbal en andere grote sportevenementen. De bestedingen nemen volgens de voorspellers van PwC dan toe tot 855 miljoen euro, ruim acht% meer dan dit jaar. Ook 2012 wordt financiëel gezien een goed jaar, onder meer dankzij de Olympische Spelen die dat jaar in Londen worden gehouden.

Winstgevender

PwC merkt op dat andere entertainment- en mediasectoren meer te lijden hebben van de economische crisis. 

Het adviesbureau verwacht dat het Eredivisiekanaal volgend jaar winstgevender gaat worden. De inkomsten voor de clubs uit TV-rechten zijn in 2010 weer nagenoeg gelijk aan die van 2008, namelijk 150 miljoen euro.

Nieuws

Meer nieuws over