PwC reduceert uitstoot broeikasgassen

02 oktober 2009 Consultancy.nl


Bij het Carbon Disclose Project deze week in New York heeft PricewaterhouseCoopers (PwC) meegedeeld dat zijn uitstoot van broeikasgassen met 10% is gedaald in het fiscale jaar 2008, de meest recente data over een volledig jaar. Het bedrijf bracht zijn uitstoot van broeikasgassen terug met meer dan 30000 ton en blijft op koers voor zijn doel om 20% minder broeikasgassen uit te stoten in 2012.

De meetlijn voor vergelijking is data van het fiscale jaar 2007 (FY07) over de analyse van uitstoot van broeikasgassen, die liet zien dat PwC’s grootste milieuverdienste komt door het terugbrengen van uitstoot door reizen, kantoorwerkplekken en forensisme. PwC heeft grote stappen gemaakt om de uitstoot te verminderen – en verwacht een significante kostenbesparing te genereren op korte en lange termijn, door grote investeringen en een verandering in gedrag van zijn personeel, aangezien ze een gezonde en duurzame omgeving steunen. Voorbeelden zijn onder andere:

Reizen: investeringen en individuele handelingen hebben PwC’s reisuitstoot teruggebracht met 19440 ton, 18% tussen FY07 en FY08.

Verantwoordelijk printgebruik: binnen 12-18 maanden zullen 52 PwC kantoren nieuwe, energie-efficiënte, multifunctionele printers ontvangen die standaard tweezijdig zullen afdrukken en recycling van cartridges mogelijk maken. Terwijl de kantoren deze overgang ondergaan, zal papier dat voor 30% wordt gerecycled worden aangeschaft om lokale gedragsaanpassingen rond minder printergebruik te ondersteunen.

Groene informatietechnologie: In FY09 is PwC de bouw begonnen van een nieuw, state-of-the-art, Tier 3 datacentrum. Het datacentrum heeft als doel een gold certification voor een duurzame omgevingsgerichte constructie, in het beoordelingssysteem van het U.S. Green Building Council’s Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). PwC werd onlangs door Computerworld aangemerkt als een van de Top Green IT organisaties.

Onroerend goed strategieën: De 29 grootste kantoren van PwC – ofwel 84% van hun totale oppervlakte – zal controles en aanpassingen ondergaan die de gehuurde eigendommen van het bedrijf energie-efficiënter maken en de energieconsumptie met naar schatting 18% zal laten dalen. In FY09 paste het bedrijf zijn kantoor in Houston aan wat de energieconsumptie met een geschatte 50% deed afnemen.

PwC heeft zijn doel voor de vermindering van uitstoot afgelopen herfst bepaald gedurende de start van het Carbon Disclosure Project. Op dat moment was de aankondiging een uitzondering in de professionele service-industrie. Het onderstreepte de verantwoordelijke toezegging van het bedrijf en zijn expertise als serviceleverancier in duurzaamheid.

“Uitstekende milieumaatregelen zijn onderdeel van een poging om een hoge standaard te zetten voor bedrijfsverantwoordelijkheid”, zei Robert Moritz, bestuursvoorzitter in de VS en senior partner bij PricewaterhouseCoopers. “Door onze strategische acties, geloven we dat we klanten efficiënter kunnen helpen bij het begrijpen en aankunnen van risico-, kosten- en reputatieproblemen die hun zaken kunnen beïnvloeden.

Nieuws