PwC partner klaagt adviesbureau PwC aan wegens discriminatie

27 januari 2011 Consultancy.nl

Een partner van PwC, die een salaris verdient van meer dan €1 miljoen per jaar, klaagt het bedrijf aan voor circa €3 miljoen aan inkomstenverlies, die hij naar eigen zeggen in 25 jaar dienstverband door racisme is misgelopen. De zaak wordt op dit moment gehoord door een arbeidsrechtbank. Dunstan Pedropillai, van origine Sri Lankaan, heeft de rechtbank verteld dat PwC hem minder betaalde dan zijn collega’s en hem mindere klanten toewees vanwege zijn huidskleur, aldus Daily Mail.

Ondanks regelmatige promoties sinds hij bij PwC kwam werken in 1986 en het worden van partner in 1997 zei Pedropillai dat zijn carrière begon te wankelen in 2001, nadat hij terugkwam van een detachering naar het bedrijfskantoor in Japan. Sindsdien kreeg hij, hoewel zijn unit zaken deed met topbanken, kleine, high-risk bedrijven toegewezen, getuigde hij in de rechtbank. Volgens hem kwam dit door de wens van het bedrijf om geen ‘niet-blanken’ tegenover blue chip-klanten te zetten.

De rechtbank kreeg verder te horen dat Pedropillai’s beoordeling door het bedrijf in 2003 is gezakt naar het laagste niveau dat een partner kan hebben, en hij in 2004 een slechte beoordeling kreeg voor het daten met een collega – die nu zijn vrouw is – zonder de serieusheid van de relatie aan zijn baas te melden.

Pedropillai diende een klacht in over zijn beoordeling en hoewel uit een onderzoek bleek dat de beoordeling oneerlijk was geweest, werd er geen oplossing geboden. Daarnaast vertelde Pedropillai de rechtbank dat er gedreigd werd met ontslag, toen hij klaagde dat hij raciale discriminatie vermoedde. PwC’s advocaat bij de rechtszaak zei dat het bedrijf ontkent dat Pedropillai’s carrière is gestagneerd vanwege zijn etniciteit, maar dat ‘slechte communicatieve vaardigheden’ de reden zijn.

Tevens zei de advocaat dat de slechte internationale economische omstandigheden ertoe hebben geleid dat zijn unit slechts marginaal is gegroeid, en dat twee van zijn blanke gelijken wegens overtolligheid zijn ontslagen. Een derde collega, die op hetzelfde moment terugkeerde van buitenlandse werkzaamheden, werd naar Australië overgeplaatst omdat er in Londen geen werk voor hem was.

Ze voegde toe dat de €120,000, of circa 12%, salarisverlaging voor Pedropillai afgelopen jaar ruwweg in lijn was met de 8%-verlaging voor andere partners in het bedrijf.

Nieuws