PwC: Ontslagen adviseur verstuurt haatmail

14 september 2009 Consultancy.nl

Een voormalige consultant bij adviesbureau PricewaterhouseCoopers, die was ontslagen nadat hij voor zijn ACA examens was gezakt, heeft afscheid genomen van het bedrijf met een haatmail naar zijn collega’s.

De email van de trainee chartered accountant Gareth Jenkins, waarin hij het bedrijf en zijn ex-collega’s belachelijk maakt, circuleert nu al wereldwijd en reikte zo tot in Singapore, meldt The Evening Standard.

“Dit is een emotionele email die ik moet versturen. De tranen vloeien.”, begint de mail. “Vandaag is mijn laatste dag bij PwC. Ik stuur dit niet naar iedereen, want wat zou daar het nut van zijn? Waarom sturen mensen hun afscheidsmails naar iedereen? We interesseerden ons niet voor je, en we zullen ons nu zeker niet voor je interesseren.”

De consultant ging verder: “Ik kijk er enorm naar uit om nooit meer bij een overleg te zijn waar Onze Beloofde Leiders opstaan en ons vertellen dat we het budget ver hebben overschreden, als beloning geen bonus meer krijgen en in plaats daarvan mogen luisteren naar Coldplay terwijl citaten van de grote leiders uit onze tijd over een scherm rollen. Dare to be different? Niet echt. Wat wij durven is 3 jaar uittrekken tot we onze ACA krijgen en kunnen vertrekken. Behalve ik. Ik werd ontslagen. Whoops.”

Een woordvoerder van PwC zei: “Jenkins… was een trainee die voor zijn examens zakte en het bedrijf moest verlaten”.

Hij zei dat PwC niet in staat was om te reageren op Jenkins’ persoonlijke omstandigheden en de specifieke geschillen die waren ontstaan.

Hij voegde toe dat ongeveer 88% van de kandidaten hun trainingscontracten doorlopen en hun een positie binnen het bedrijf wordt aangeboden. Kandidaten die voor hun examens bij de eerste poging zakken hebben nog 2 kansen.

“We beoordelen onze procedures en processen regelmatig om te verzekeren dat ze in lijn zijn met de industriestandaard”, zei hij.

In zijn email zei Jenkins: “Ik vertrek omdat ik voor mijn examens ben gezakt en nu moet vertrekken. Ik hoop dat ik carrière kan maken door in de modder naar waardevolle spullen te zoeken bij Limehouse way, of misschien als een van de beter geklede zwervers”.

Nieuws