PwC koopt boutique consultant Alaris Consulting

08 januari 2010 Consultancy.nl

PricewaterhouseCoopers (PwC) heeft het Amerikaanse adviesbureau Alaris Consulting gekocht. Alaris is een supply chain managementadviesbureau dat zich focust op strategic sourcing, supply chain optimalisatie en het terugdringen van kosten en complexiteit in supply chains. Financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekend.

Michael Deering, CEO van Alaris, is als directeur toegelaten tot het PwC partnerschap en voegt zich bij PwC Advisory. Daarbij zullen alle Amerikaanse werknemers van Alaris mee gaan naar PwC. Adviseurs van Alaris staan bekend om hun grote industriële en operationele expertise. Zij focussen zich primair op industriële producten, detailhandel en consumentenproducten.

“In het zware economische klimaat van vandaag is de noodzaak om kosten te terug te dringen en de efficiëntie te vergroten een van de topprioriteiten van de meeste grote bedrijven, vooral op de gebieden inkoopoptimalisatie en de effectiviteit van de supply chain”, zei David Pittman, Partner bij PwC. “De acquisitie van Alaris Consulting zal PwC’s adviesdeskundigheid uitbreiden in supply chain management en duurzame kostenreductie. We heten het Alaris-team welkom in ons bedrijf en kijken uit naar samenwerking met hen om de meest dringende en complexe supply chain problemen van onze klanten op te lossen.”

“Door de activa en middelen van Alaris Consulting naar PricewaterhouseCoopers te brengen zal een sterk adviesteam worden gecreëerd dat zich focust op het helpen van klanten bij het terugdringen van de kosten en het verbeteren van hun supply chain management”, zei Michael Deering, (voormalig) CEO van Alaris Consulting. “We zijn opgewonden om onderdeel te zijn van PwC, en kijken vooruit naar de toegang tot PwC’s uitbreide middelen om voor onze klanten nog meer van betekenis te zijn.”

Nieuws

Meer nieuws over