PwC en Nyenrode starten leerstoel voor beloningsbeleid

28 december 2011 Consultancy.nl

De Nyenrode Business Universiteit en PwC hebben een leerstoel voor strategisch beloningsbeleid opgezet. De leerstoel, die wordt bekleed door prof. dr. Gijs van Bussel van PwC, is gekoppeld aan de nieuwe post-master Executive Reward. Het beloningsbeleid van bedrijven is erg actueel en staat volop in de schijnwerpers. Onder andere door discussies over de beloning van topbestuurders en nieuwe wet- en regelgeving.

Duurzaam beloningsbeleid
'We merken dat veel bedrijven zoeken naar een beloningsbeleid dat aansluit bij de nieuwe maatschappelijke realiteit. Of het nou gaat om nieuwe wet- en regelgeving, talentmanagement of de commotie rondom de beloning van topbestuurders', aldus Van Bussel. 'Met deze opleiding willen we bedrijven bouwstenen bieden voor een duurzaam beloningsbeleid. Dat voor de komende jaren staat als een huis, de bedrijfswaarden en -strategie ondersteunt en tegelijkertijd voldoende flexibel en concurrerend is. Die langetermijnvisie, daar ontbreekt het nogal eens aan.'

Senior HR-professionals
De post-master Executive Reward is een samenwerkingsverband tussen Nyenrode en PwC. De eerste leergang begint in maart 2012. De opleiding richt zich met name op senior HR-professionals en bestuurders met HR verantwoordelijkheden. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere duurzaam beloningsbeleid, corporate governance, de positie van de HR-functie en People Performance Management. De inschrijving is gestart op 1 oktober.

Nieuws