PwC - CEOs hebben weer vertrouwen in groei

27 januari 2010 Consultancy.nl

Uit onderzoek van adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) blijkt dat de meerderheid van directeuren van grote bedrijven weer vertrouwen heeft in de groei van het eigen bedrijf in 2010. Gisteren presenteerde PwC het rapport ‘13th Annual Global CEO Survey: setting a smarting course for growth’ tijdens het World Economic Forum in Davos. Voor het onderzoek peilde het adviesbureau de stemming van 1,198 CEO’s wereldwijd.

Van de CEO’s heeft bijna een derde ‘erg veel vertrouwen’ in groei. Hier staat tegenover dat 18% van de directeuren geen groei van het bedrijf verwacht. Vooral CEO’s in opkomende economieën zijn optimistisch gestemd. Die verwachten bijna allemaal groei. De CEO’s in Latijns-Amerika en Azië hebben 11% meer vertrouwen dan die in Noord-Amerika en 20% meer dan hun collega’s in West-Europa. Wat verder opvalt is dat de CEO’s over het algemeen optimistischer zijn over de resultaten van hun eigen bedrijf dan over de wereldwijde economische groei.

Bij alle bedrijven staat kostenreductie hoog op de agenda. Europese en Amerikaanse hebben inmiddels flink bezuinigd, maar bij Aziatische bedrijven moet het mes nog in de kosten gezet worden.

Nieuws