Publicis Groupe koopt zorg adviesbureau Healthcare

18 januari 2011 Consultancy.nl

Publicis Groupe, ‘s werelds op twee na grootste reclame- en communicatieadviesbureau, heeft een interessante zet gemaakt in de adviesbranche door Healthcare Consulting te kopen. Healthcare Consulting is een strategie- en managementadviesbureau gefocust op de gezondheidszorg. De nieuwe firma zal Publicis Healthcare Consulting worden genoemd. Analisten verwachten dat het bedrijf door de zet in staat zal zijn services te cross-sellen en zijn specifieke kennis van en focus op de belangrijke farmaceutische en gezondheidszorgindustrie kan verbeteren.

Publicis Healthcare Consulting zal zijn hoofdkwartier vestigen in Parijs en een kantoor hebben in New York. De belangrijkste klanten van het bedrijf zijn onder andere GSK, BMS, sanofi-aventis, Saint Jude Medical en Leem. Publicis Healthcare Consulting zal een uitgebreid assortiment aan consulting diensten aanbieden, georganiseerd rond vijf kerngebieden van expertise: markttoegang, promotie/distributie, opkomende markten, research & technology-transfer en nieuwe industriële actoren.

Over Publicis Groupe

Publicis Groupe is een Frans reclame- en communicatie adviesbureau. Het is een van de vier grote internationale reclamebureaus – de andere zijn Interpublic, Omnicom en WPP. Publicis Groupe werd opgericht in 1926 en heeft kantoren in meer dan 100 landen.

Nieuws

Meer nieuws over