Boer & Croon en Allen & Overy begeleiden Action overname

08 juli 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Boer & Croon en Allen & Overy adviseren 3i bij overname van retailketen Action

Private equity bedrijf 3i heeft Boer & Croon Corporate Finance ingehuurd om de overname van retailketen Action te begeleiden. Advocatenkantoor Allen & Overy adviseert het private equity op het gebied van legal. De verkopers worden geadviseerd door de Rabobank en advocatenkantoor Van Doorne. De deal heeft een waarde van €500 miljoen en is daarmee een van tien grootste overnames van een Nederlands bedrijf van 2011.

De investeerders hebben circa €500 miljoen betaald voor Action. Het verhaal van Action is een fabelachtig succesverhaal van drie West-Friese jongens. Het trio begon in 1993 met een winkeltje in Enkhuizen, nu bezit de onderneming 250 filialen in de Benelux. Action heeft ruim 7,000 werknemers en is het snelstgroeiende warenhuis van Nederland.

Boer & Croon heeft in het verleden ook al gewerkt voor 3i. In 2005 adviseerde 3i toen het De Boer Tenten verkocht aan NPM Capital. Het team van van het adviesbureau zal bestaan uit Rob van der Laan en Daphne Bergwerf. Het Allen & Overy team staat onder leiding van Karine Kodde. Ook Allen & Overy heeft een track record met 3i. Uit data van van OverFusies.nl blijkt dat 3i over de afgelopen jaren het advocatenkantoor negen keer heeft ingehuurd. Maar liefst vijf keer daarvan was Karine Kodde de engagement manager van Allen & Overy.