Personeelsverloop CIBER daalt opnieuw

10 februari 2010 CIBER

In het jaarlijkse overzicht van Automatisering Gids met het personeelsverloop bij ICT-bedrijven heeft CIBER opnieuw een opvallend goede score gehaald. Met slechts 6 procent is het verloop in 2009 voor het derde jaar op rij gedaald. Ook opvallend is dat CIBER één van de weinige organisaties in de lijst is die ruim twee keer zo veel mensen heeft aangenomen als dat er zijn vertrokken (62, tegenover 27).

De lijst wordt samengesteld aan de hand van gegevens die door ICT-bedrijven zelf worden aangeleverd. Net als andere jaren hebben veel bedrijven hun cijfers niet vrijgegeven. Bij ongeveer twee op de drie bedrijven in de lijst kromp het personeelsbestand in 2009.

Wilco Jacobs, Marketing Manager van CIBER Nederland, legt in Automatisering Gids uit hoe de score tot stand is gekomen: “Veel ICT’ers denken in crisistijd serieus na over hun toekomst. Een gezonde partij valt dan extra op. We hebben niet voor niets afgelopen jaar bijna driehonderd open sollicitaties mogen ontvangen, tegen zo’n vijftien stuks in 2008.”

In de top 50 van grootste ICT-bedrijven van Automatisering Gids steeg adviesbureau CIBER onlangs naar de 34ste plek. De ICT-dienstverlener is met een groei van 7 procent een positieve uitzondering in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. De meeste bedrijven zagen hun personeelsbestand teruglopen, of groeiden door overnames.

Nieuws