Pentascope lanceert tool voor verandermanagement

02 mei 2011 Consultancy.nl

Bedrijven en organisaties veranderen continu. Veranderingsmanagement is daarbij van cruciaal belang. Naast het veranderingsproces zelf is de rol van de betrokken medewerkers echter ook van groot belang. Dat blijkt uit een onderzoek door Reinier Mak, Senior Consultant bij Pentascope.

Het veranderkompas

Mak schreef daarover zijn nieuwe boek, genaamd ‘Het veranderkompas’. Het boek is gericht op de functie en rol van veranderingsprofessionals. ‘Het veranderkompas’ laat hen nadenken over de dingen die ze doen en vooral waarom ze die precies doen. Daarnaast geeft het boek nieuwe inzichten, en een aantal praktische tips om hun werkwijze én zichzelf te veranderen. Hierdoor lopen ze in veranderingsprocessen ook zelf voorop.

Dynamische en nieuwsgierige houding

‘Het veranderkompas’ is zeker geen kant-en-klaar recept om veranderingsmanagement makkelijker te maken. Strikte modellen geven nooit een volledig beeld van de werkelijkheid. Juist daarom probeert Mak de veranderingsmanager zelf te veranderen. Zijn boek zet aan tot een onderzoekende en nieuwsgierige opstelling en stimuleert een blik op de organisatie vanuit verschillende perspectieven. Op die manier kunnen veranderingsprofessionals hun eigen routines combineren met die van de organisatie waarvoor zij werken.

Veranderingsmanagement blijft dus altijd dynamisch en onverwacht werk. “Stel u open voor nieuwe inzichten, betrek mensen met verschillende perspectieven, bepaal de koers en blijf goed kijken naar zowel de zichtbare resultaten als de beweging in de onderstroom”, aldus Mak.

Nieuws