Pentascope adviseur lanceert boek Het Veranderkompas

17 december 2010 Pentascope

Begin 2011 lanceert Pentascope adviseur Reinier Mak het boek 'Het Veranderkompas'. Mak is  Senior Consultant bij het adviesbureau en gebruikt als begeleider van complexe veranderingsprocessen het veranderkompas om mensen zelf hun veranderdoelen te laten realiseren.

Het Veranderkompas: Veranderen met hoofd, hart en handen

Hoe kun je veranderingen in organisaties doorvoeren op een manier die recht doet aan de kennis, kunde en ideeën van de mensen die erbij betrokken zijn? Hoe overbrug je de vaak als problematisch ervaren afstand tussen management en uitvoering, tussen plan en praktijk? Wat is de juiste balans tussen afstand en betrokkenheid?

Het veranderkompas stelt je in staat je positie, koers en route te bepalen. Het stelt jou centraal in je rol van veranderaar, want veranderen heeft in de eerste plaats betrekking op je eigen denken en handelen. En vervolgens op je relatie met anderen. Het veranderkompas is een model dat je stimuleert om jezelf gevarieerde vragen te stellen vanuit verschillende perspectieven. Het bevordert een nieuwsgierige en onderzoekende houding en biedt praktische aanknopingspunten om je professionele handelingsrepertoire uit te breiden.

Gebruik het veranderkompas voor het:

• stellen van een doorleefde organisatiediagnose
• ontwikkelen van een doordachte visie
• ontwerpen van een implementatiestrategie die uitnodigt tot handelen.

Doelgroep

Lijn- en programmamanagers, projectleiders, adviseurs en iedereen die meer zicht en grip wil krijgen op zijn eigen denken en doen in de context van organiseren en samenwerken.

Bestellen

Het Veranderkompas zal vanaf lente 2011 via bol.com en managementboek.nl te koop zijn.

Nieuws