Fusie adviesbureaus DreamTeam Companies en Avita

02 januari 2009 Consultancy.nl

DreamTeam Companies en Avita zijn per 1 januari 2009 gefuseerd. De twee leven- en pensioenbranche specialisten gaan verder onder één naam: DreamTeam Companies. Door de fusie heeft het adviesbureau circa 50 consultants in dienst en is het in staat om een breed scala diensten aan te bieden aan financiële dienstverleners. Daarnaast werkt DreamTeam Companies veelvuldig met freelancers en inhuurkrachten op verschillende niveaus.

De overeenkomsten tussen beide ondernemingen zijn opvallend groot. Beide zijn gestart in de jaren ’90, beide zijn dienstverleners gericht op de leven- en pensioenbranche en bieden gelijksoortige services. Met als gevolg dat de fusie volgens de partners leidt tot “een optelsom van kennis en kunde, en dat leidt zoals bekend tot betere oplossingen”.

Branchespecifieke consultants
Volgens DreamTeam Companies bestaat er een groeiende behoefte aan branchespecifieke dienstverleners in de leven- en pensioenbranche. De adviseurs zien twee duidelijke oorzaken. “De niet-aflatende ijver van de wetgevers dwingt pensioenfondsen en verzekeraars tot voortdurende aanpassingen. En ook de snelle ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening leiden tot een continue race om up-to-date en klantgericht te blijven. Het logische gevolg is dat veranderings-processen bij de meeste bedrijven in deze branche het dagelijks beeld bepalen. Processen waarvoor de eigen organisatie meestal niet afdoende is toegerust en waarbij dus de hulp van deskundige dienstverleners dringend vereist is” aldus Rob Buijs, partner bij DreamTeam Companies.

Nieuws