Wouter de Jong in directieteam van Necker van Naem

16 november 2011 Consultancy.nl

Per 1 januari 2012 wordt Wouter de Jong lid van het directieteam van politiek-bestuurlijk adviesbureau Necker van Naem. De Jong was eerder gedeputeerde van de provincie Utrecht en wethouder in de gemeente Houten en heeft naast zijn bestuurlijke ervaring veel kennis van ruimtelijke ordening, duurzame gebiedsontwikkeling en implementatie van duurzame innovaties.

De Jong wordt bij Necker van Naem verantwoordelijk voor het verder vergroten van het marktaandeel in ruimtelijke en strategische vraagstukken bij de lokale en provinciale overheid. Zijn missie is het realiserend vermogen van overheden te versterken door het inzetten van gezond verstand, passie, visie en leiderschap. Hij heeft scherp oog voor maatschappelijke trends en kan complexe en schijnbaar vastgelopen processen tot de kern terugbrengen en lostrekken.

Necker van Naem ondersteunt overheid en (maatschappelijke) partners met onderzoek, advies, training en implementatie. Opgericht in 2004 is Necker van Naem uitgegroeid tot een organisatie van ruim veertig adviseurs. Eigenaren Roel Freeke en Geeske Wildeman zijn bijzonder blij met de komst van Wouter de Jong. "Hij sluit naadloos aan bij onze werkwijze waarin ambitie, vernieuwing en kwaliteit voorop staat. Als bevlogen bestuurder heeft hij een trackrecord in het oplossen van lastige politiek-maatschappelijke puzzels en in het realiseren van ambitieuze plannen." Eerder nam het bureau Van Naem & Partners uit Woerden en Segment Personeel uit Leusden over. Met De Jong bestaat het directieteam nu uit vier mensen.

Naast zijn directeurschap bij Necker van Naem blijft Wouter de Jong onder meer voorzitter van het Platform Duurzame Gebiedsontwikkeling en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Woningbouwvereniging Nyestee. Op 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, werd hij onderscheiden door Agentschap NL voor zijn inzet om klimaat- en energiebeleid te vertalen naar de praktijk. Hij werd geroemd omdat hij laat zien dat hij niet schuw is van stevige klimaat- en duurzaamheidsambities, bereid is om daar een visie en strategie voor het ontwikkelen en dit ook daadkrachtig uitdraagt en ondersteunt.

Nieuws

Meer nieuws over