Ex-BCG Managing Partner Hans Wijers in RvC Heineken

03 november 2011 Consultancy.nl

De huidige topman van AkzoNobel Hans Wijers, tussen 1999 en 2003 Senior Vice President van Boston Consulting Group Nederland, is door bierbrouwer Heineken voorgedragen als nieuwe commissaris. Wijers zal per 2012 toetreden tot de RvC en vervolgens een jaar later Kees van Lede opvolgen als president-commissaris bij Heineken.

De opvolger van Wijers bij AkzoNobel wordt naar verwachting de 45-jarige Ton Büchner, die nu nog CEO is van de Zwitserse beursgenoteerde multinational Sulzer.

Wijers is sinds 2002 lid van de raad van bestuur van het chemieconcern. Onder Wijers is AkzoNobel uitgegroeid tot het grootste bedrijf in de wereld op het gebied van coatings en specialistische chemicaliën. Wijers heeft gedurende zijn dienstverband de strategie van het bedrijf drastisch omgeturnd, waaronder het verkoop van de farmaceutische tak en de overname van verfproducent ICI.

Over Hans Wijers
Nadat Wijers promoveerde in 1982, begon hij een carrière als ambtenaar bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Ministerie van Economische Zaken. Daarna werd hij organisatie-adviseur, onder meer bij advies Bakkenist, Spits & Co en later als Managing Partner van Horringa and De Koning. In 1994 werd hij Managing Partner van Boston Consulting Group Amsterdam. Van 1994 tot 1998 was hij minister van Economische Zaken voor D66 in het eerste kabinet-Kok. Toen na de verkiezingen in 1998 een tweede paarse kabinet werd gevormd, gaf Wijers te kennen geen belangstelling te hebben voor een tweede termijn. Wijers herpakte zijn oude beroep van consultant en vervolgde zijn loopbaan bij BCG als Senior Vice President, waar hij vervolgens ruim 4 jaar werkte.

Wijers is momenteel ook al commissaris bij oliebedrijf Shell en zal per november ook voorzitter worden van Natuurmonumenten.

Nieuws

Meer nieuws over