Ooa werkt samen met Certiked voor ISO en ACP

09 september 2011 Consultancy.nl

De Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) heeft een samenwerking afgesloten met Certiked. Certiked is een instelling die accreditaties/certificeringen toetst en afgeeft. De samenwerking richt zich op de accreditatie Accredited Consultancy Practice (ACP).

Beide partijen hebben afgesproken dat adviesbureaus het accreditatieproces van ACP efficiënt kunnen combineren met het ISO accreditatie traject. De inhoudelijke voorbereiding door het adviesbureau, het ondergaan van het onderzoek en de opvolging kunnen gelijktijdig plaatsvinden. De audit kan dus worden beschouwd als één onderzoek.

De Ooa accrediteert adviesbureaus met betrekking tot de professionele standaard en de gedragscode die zij hanteert voor haar adviseurs. Volgens de Ooa kunnen adviesbureaus zich zonderscheiden door middel van ACP, bijvoorbeeld door aan te tonen dat ze aan alle internationale kwaliteitsmaatstaven voldoen.

Daarnaast heeft een ACP accreditatie ook voordelen voor adviseurs. Door te werken bij een ACP-geaccrediteerd bureau kunnen adviseurs de eigen professionaliteit en ethiek toetsen aan (inter)nationale competentienormen. Dit vormt een basis voor het persoonlijke ontwikkelings- en trainingsprogramma.

Over de Accredited Consultancy Practice

De accreditatie ‘Accredited Consultancy Practice’ biedt een onafhankelijke waarborg van de kwaliteit van professionaliseringsactiviteiten van een adviesbureau. Zo weet de markt dat de professionele standaard, de gedragscode en het professionaliseringsproces van het adviesbureau worden beoordeeld en getoetst door een onafhankelijke (inter)nationale beroepsorganisatie.

Nieuws