Oliver Wyman: wereldwijde miljonairs bezitten $50 triljoen

03 april 2008 Consultancy.nl

Uit een studie van Oliver Wyman, een management consulting bedrijf dat deel uitmaakt van de Marsh & McLennan Group, blijkt dat het totale bedrag dat in handen is van ‘s werelds miljonairs in 2007 gestegen tot 50  triljoen dollar (50 met daar achter 18 nullen).

De volgende 5 jaar zal dat bedrag nog eens met de helft toenemen tot 75 triljoen dollar. In 2007 bevond het gros van die 50 triljoen dollar zich in de VS ($ 20 triljoen), vóór Europa ($ 17 triljoen), de zogenaamde APAC-landen (Asia Pacific, $ 9 triljoen), terwijl zowel het Midden-Oosten als Latijns-Amerika elk $ 2 triljoen huisvesten. De verwachting is dat miljonairs daar zowel in Europa als in de VS tegen 2012 $ 9 triljoen aan rijkdom bij zullen krijgen, terwijl de rijkdom van miljonairs in het Midden-Oosten zal verdubbelen van $ 2 tot 4 triljoen. Asia Pacific krijgt er $ 4 triljoen bij, Latijns Amerika $ 1 triljoen.

Dat betekent dat er de volgende 5 jaar een groeivertraging optreedt, want tussen 2003 en 2007 groeiden de bezittingen van financiële miljonairs met jaarlijks 11%. De projectie voor de vijf komende jaren schommelt dus rond de 9% per jaar.

‘Dat is een gevolg van een vertraging in de economie na één van de meest intense periodes van weeldecreatie en rijkdomsconcentratie sinds de industriële revolutie,’ aldus Denis Bastin van Oliver Wyman.

Nieuws