Subsidieadviesbureau PNO Consultants en Econet fuseren

28 september 2007 Consultancy.nl

Het Nederlandse PNO Consultants is gefuseerd met het Spaanse Econet. Door de fusie ontstaat een van de grootste subsidie-adviesbureaus in Europa, met 350 subsidie-experts en kantoren in 13 Europese Lid-Staten. Volgens de adviesbureaus was de fusie “een logische stap” omdat ze al sinds 2001 samenwerken aan verschillende projecten. De voornaamste drijfveer om te fuseren is om de dienstverlening beter te laten aansluiten aan de toenemende vraag voor subsidieadvies uit Centraal- en Oost-Europa. De Europese Unie heeft onlangs €156 miljard aan subsidies vrijgegeven voor nieuwe Lid-Staten in Centraal- en Oost-Europa.

CEO Willem Zandbergen van PNO Consultants: "Subsidieverwerving en de implementatie in het bedrijf blijken complexe processen te zijn. Het is essentieel om een kwalitatief hoogwaardige aanvraag op te stellen, want er zijn méér aanvragen dan beschikbaar geld. Daarom willen bedrijven en instellingen liever onafhankelijke subsidie-adviseurs inhuren dan gelden mislopen. Met onze 350 subsidie consultants en kantoren in 13 Europese Lid-Staten bieden wij die kwaliteit".

Europese dienstverlening en lokale aanwezigheid
“We bieden onze klanten een heel duidelijke meerwaarde, nu we subsidie-dienstverlening in heel Europa bieden. Veel van onze bestaande Nederlandse relaties breiden hun activiteiten uit naar Oost-Europa, waar de economische groei veelbelovend is. Om hun de kwaliteit van subsidie-advies te kunnen blijven geven, en te achterhalen welke subsidiekansen het meest kansrijk voor hen zijn, moeten we gewoon ter plekke onze kantoren hebben en de lokale wegen kennen," aldus Zandbergen.

Nieuws

Meer nieuws over