Necker van Naem: Integriteit geen prioriteit bij gemeenten

22 juni 2010 Necker van Naem

Veel gemeenten hebben een weinig samenhangend integriteitbeleid en vier procent van alle gemeenten voert zelfs helemaal geen beleid als het om integriteit gaat. Tot die conclusie komt adviesbureau Necker van Naem (voorheen Van Naem & Partners) op basis van een telefonische enquête onder 229 gemeenten.

Naast voorlichting, training en beleidsplannen zetten gemeenten vooral gedragscodes in als instrument. Er is dus van alles maar waar het aan ontbreekt is samenhang zegt onderzoeker Dirk Dekker in het Binnenlands Bestuur van vorige week. "Het is een stapeling van instrumenten en signalen, maar het overzicht heeft niemand". Wat Dekker zorgen baart is dat gemeenteraden zich amper interesseren voor integriteit. "De raad zou moeten beseffen dat dit gaat over de geloofwaardigheid van je organisatie en de politiek."

Over Necker van Naem

Necker van Naem ondersteunt overheidsorganisaties, onderwijs- en zorginstellingen met onderzoek, advies, training en interim-capaciteit. Necker van Naem is ontstaan uit de overname van Van Naem & Partners door Jacques Necker in juli 2010. Necker van Naem is gevestigd in Utrecht en heeft circa 35 adviseurs in dienst.

Nieuws

Meer nieuws over