Mind Mix wint adviesprijs van KplusV Organisatieadvies

20 oktober 2010 KplusV Organisatieadvies

Lynn Voogt van Mind Mix heeft de KplusV-adviesprijs voor de beste pitch gewonnen. Deze prijs, een waardebon voor gericht bedrijfsadvies, werd vorige week door KplusV Organisatieadvies uitgereikt tijdens de wereldwijde Global Entrepreneurship Week.

Samen met de Hogeschool Anhem Nijmegen (HAN) organiseerde KplusV voor ondernemers een seminar met workshops en een pitchwedstrijd rond het thema 'Van idee naar BV'. Het programma was gericht op het aantrekken van investeerders. De ruim zestig deelnemende (veelal startende) ondernemers konden deelnemen aan drie workshops: 'leren pitchen', kapitaalvorming en 'hoe maak ik van een idee een business case'.

Op de zeepkist

Uiteindelijk durfden acht mensen het aan om tijdens het plenaire gedeelte ook daadwerkelijk 'op de zeepkist' te gaan staan voor een pitch. Vanuit divers invalshoeken kregen de deelnemers feedback van professionals. Lynn Voogt kwam als beste uit de bus. Hendrik van der Meulen van KplusV: "Lynn gaf volenthousiast een heldere presentatie rond een concrete vraag. Ze is authentiek én weet anderen te overtuigen."

'Blikopeners' voor scholieren

Lynn Voogt van Vormings- en Theaterbureau Mind Mix pitchte rond het concept 'blikopneners', een nieuw project voor middelbare scholen waarin moeilijk bespreekbare onderwerpen via workshops onder de aandacht worden gebracht. Lynn: "Met behulp van beeldmateriaal, spellen, opdrachten, tests en interactieve vragen, komt het onderwerp tot leven. Zo komen er makkelijk gesprekken op gang rond themavragen als waarom we eigenlijk discrimineren, in hoeverre we worden beïnvloed door de media, en of je eigen waarneming wel te vertrouwen is. Met deze aanpak krijgen ze inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen."

'Je weet maar nooit'

Lynn had absoluut niet verwacht te gaan winnen. "Ik dacht alleen maar; ik moet zo veel mogelijk reclame maken en ga gewoon op die zeepkist staan. Je weet maar nooit." Dat een dosis durf, helderheid en geloof in je product dus werkt, blijkt uit de reacties van de professionals. "Gelukkig! We zitten nog in de opstartfase, dus die adviesuren komen nog wel van pas. KplusV en ik maken eerdaags een afspraak rond de invulling daarvan.

Nieuws

Meer nieuws over