Mercer: nieuwe golf ontslagen na de zomer

23 augustus 2009 FEM Business

Na de zomer volgt een nieuwe golf massaontslagen. De baas weet alleen nog niet hoe hij dat gaat aanpakken, zo blijkt uit onderzoek van HR adviesbureau Mercer.

Volgens het Centraal Planbureau zullen tussen nu en volgend jaar 300,000 mensen hun baan verliezen. De werkloosheid loopt in dat geval op van 5% nu tot meer dan 9% in 2010.

Maar hoe?

Dat betekent dat de grote ontslaghausse in ons land nog moet komen. Volgens HR-consultant Mercer zijn P&O-directeuren deze zomer dan ook hard met de voorbereiding daarvan bezig.

Dat stelt M&A-directeur en onderzoeksleider Sigrid Geens van adviesbureau Mercer deze week in FEM: "De vraag is vooral hoe een bedrijf wil dat zijn personeelsbestand er over drie jaar uitziet. Deze zomermaanden denken de meeste managers daarover na."

De consultancy doet sinds november vorig jaar onderzoek naar de effecten van de crisis op het personeelsbeleid. Uit de meest recente cijfers blijkt dat 58% van de onderzochte Benelux-bedrijven zich nu opmaakt voor een nieuwe ontslagronde, maar nog niet weet hoe die eruit gaat zien.

Nieuws