Mercer koopt adviesbureau Censeo Corporation

28 oktober 2011 Consultancy.nl

Mercer heeft Censeo Corporation gekocht, een human resource-adviesbureau dat online leiderschapsbeoordelingsproducten en diensten verkoopt. Hiermee kunnen organisaties talenten selecteren, ontwikkelen en behouden. De acquisitie bouwt voort op Mercer's consultingkracht en capaciteiten in strategisch talentmanagement. Naar verwachting zal de transactie aan het eind van oktober worden gesloten. Voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Mercer - Censeo Corporation

Censeo is een full-service dienstenleverancier op het gebied van beoordelingen, het leveren van leiderschap en managementrapportages. Vorig jaar werd Censeo's Leadership Simulation Assessment tot 'Top Product of the Year' benoemd door HR Executive Magazine. Censeo levert onder andere de volgende producten en diensten:

  • 360-graden feedback. Platform voor levering en rapportage op het gebied van multidimensionale onderzoeken.
  • TalentSIM. Een online platform voor het meten van 'soft skills' als leiderschap en verkoopeffectiviteit door middel van werksimulatie.
  • Werknemersenquêtes. Platform voor het meten van de betrokkenheid van werknemers, en voor het identificeren van verbeteringsmogelijkheden op het gebied van organisatie-effectiviteit.
  • Consultingdiensten. Beoordelingsgerelateerde advisering om te helpen bij de selectie, het behoud en de ontwikkeling van talent, en om gebruik te maken van beoordelingsdata voor maximale waarde.

"Onze cliënten vertellen ons dat de mogelijkheid om talent aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden een zeer belangrijke competitieve differentiator is", zei Jason Jeffay, Human Capital Segment Leader bij de afdeling talentmanagement van Mercer. "We geloven dat de acquisitie van Censeo een verdere versterking is van Mercer's consultinginzichten in de beste methoden voor talentmanagement. Censeo heeft een sterk managementteam en hooggewaardeerde producten. De combinatie van onze twee bedrijven geeft ons de mogelijkheid om onze klantadviesdiensten verder te verbeteren."

Nieuws

Meer nieuws over