Mercer koopt investeringsadviseur Evaluation Associates

04 augustus 2011 Consultancy.nl

Mercer Investment Consulting heeft de private sector-tak van Evaluation Associates overgenomen. De tak die zich focust op de publieke sector is door Evaluation Associates verkocht aan Callan Associates. Financiële details werden niet bekendgemaakt. Evaluation Associates, met assets under advisement ter waarde van ongeveer $200 miljard en 115 klanten, is het 17e investeringsadviesbureau wereldwijd. Ter vergelijking: Mercer heeft assets under advisement ter waarde van $3.7 biljoen.

Dit is Mercer’s tweede acquisitie van een investeringsadviesbureau in 2011. Aan het begin van dit jaar kocht het bedrijf ook al Hammond Associates. De Evaluation Associates-acquisitie is een verdere versterking van Mercer’s investeringsadvisering in de VS, en geeft aan dat Mercer prioriteit geeft aan de uitbreiding hiervan.

“Mercer is toegewijd aan de investeringssector en richt zich op het vergroten van ons marktaandeel door zowel organische groei als acquisitie”, zei Jeff Schutes, hoofd van Mercer’s US investment consulting. “Mercer investeert in zijn bedrijf op een moment waarop klanten meer resources en diepere expertise van hun investeringsconsultants vragen. Daarnaast is schaal van toenemend belang in investment consulting, omdat klanten wereldwijd naar diversificatie zoeken en een bedrijf zoeken met expertise in alternatieven.”

Over Mercer Investment Consulting
Mercer Investment Consulting is onderdeel van Marsh & McLennan Companies, een wereldwijd opererende onderneming met circa 51.000 medewerkers en een jaaromzet van meer dan $10 miljard. Marsh & McLennan Companies is tevens het moederbedrijf van HR-adviesbureau Mercer, risicoadviseur Marsh, risicoadviseur Guy Carpenter en management consulting bureau Oliver Wyman.

Nieuws

Meer nieuws over