Mercer geeft HR en pensioenadvies aan AstraZeneca

09 december 2010 Consultancy.nl

AstraZeneca Nederland heeft HR consultancy Mercer ingehuurd om haar te adviseren over haar pensioenregeling. Mercer heeft in het afgelopen jaar een selectie uitgevoerd welke verzekeraar het beste de pensioenaanspraken van de farmaceut kan verzekeren. Uiteindelijk heeft AstraZeneca op advies van Mercer gekozen voor Nationale-Nederlanden Corporate Clients.

AstraZeneca Nederland, de Nederlandse vestiging van één van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, brengt per 1 januari 2011 haar collectieve pensioenregelingen onder bij Nationale-Nederlanden Corporate Clients. Het gaat hierbij om het pensioen van de ruim 300 huidige en 600 voormalige medewerkers.

Mercer: Nederlandse pensioenstelsel beste ter wereld

Mercer, specialist op het gebied van Human Resources en pensionen, heeft in oktober bekendgemaakt dat het Nederlandse pensioenstelsel, AOW én aanvullend pensioen, voor het tweede opeenvolgende jaar de beste ter wereld is. Dat blijkt uit de Melbourne Mercer Global Pension Index 2010 van Mercer in samenwerking met het Melbourne Centre for Financial Studies. De Global Pension Index 2010 van het adviesbureau vergelijkt pensioenstelsels in 14 landen.

Nieuws

Meer nieuws over