Mercer breidt adviespraktijk voor bestuurdersbeloningen uit

19 januari 2009 Mercer

Mercer heeft bekendgemaakt dat het haar adviespraktijk voor bestuurdersbeloningen uitbreidt in Europa met twee benoemingen en de opening van een kenniscentrum.

Diane Doubleday, wereldwijde hoofd bestuurdersbeloningen, naar Europa

De wereldwijde hoofd bestuurdersbeloningen van Mercer, Diane Doubleday,is overgeplaatst van de Verenigde Staten naar Londen.

Mevrouw Doubleday is partner bij Mercer en geeft al 20 jaar advies aan klanten over de beloning van bestuurders. Zij zal zich nu specifiek gaan richten op de groei van het bedrijfsonderdeel in Europa en de coördinatie van Mercers antwoord op de nieuwe behoeften van klanten met het oog op de huidige economische onrust.

Opening van een Europees Kenniscentrum voor bestuurdersbeloningen

Daarnaast heeft Mercer in Genève een Europees Kenniscentrum voor bestuurdersbeloningen in het leven geroepen. Deze initiatieven zijn bedoeld om klanten beter te helpen om in te gaan op de toenemende kritiek op en vereisten voor de betaling van bestuurders in de huidige economische omgeving.

Het Europees Kenniscentrum voor bestuurdersbeloningen in Genève beheert de beloningsdeskundigheid, het intellectueel kapitaal voor het vaste land van Europa, waarbij de aandacht specifiek uitgaat naar Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, de Benelux en Scandinavië. Mercer beschikt reeds over een kenniscentrum voor de beloning van bestuurders in Londen, maar dat is voornamelijk bestemd voor de Britse en Ierse markt.

Lex Verweij aangesloten bij het Kenniscentrum voor bestuurdersbeloningen

Lex Verweij heeft zich met ingang van 5 januari aangesloten bij Mercers Kenniscentrum voor bestuurdersbeloningen. Hij zal een belangrijke rol gaan spelen bij de uitbreiding van onze adviespraktijk voor bestuurdersbeloningen in Europa. Lex zal vanuit onze vestiging te Amstelveen werken aan een betere marktpositie, een groter klantenbestand en een betere leveringspraktijk voor bestuurdersbeloningen in de Beneluxregio. Lex heeft ruim 15 jaar ervaring op het vlak van bestuurdersbeloningen en voordat hij bij Mercer in dienst trad, heeft Lex hogere HR-functies vertolkt bij NIBC, Unilever en TNT en tevens gewerkt als senior consultant bij Towers Perrin en Hay Group.

Nieuws