Mercer: 93% van multinationals heeft leaseregeling

08 augustus 2010 Consultancy.nl

De leaseauto is nog steeds een populaire arbeidsvoorwaarde. Liefst 93% van de multinationals in Nederland heeft een leaseregeling. Maar door de economische crisis worden deze leaseregelingen wel beter bekeken.

Dit komt naar voren in het Mercer International Car Policies Report, een onderzoek onder 76 landen wereldwijd naar de inzet en benefits van leaseregelingen. De gemiddelde aanschafprijs van een leaseauto voor een directielid in Nederland is € 50.000,-. De hoogste gemiddelde aanschafprijs van een leaseauto in Europa voor een directielid is te vinden in Denemarken (€ 63.802,-), de laagste in de Roemenië (€ 22.630,-).

“Het beschikbaar stellen van een auto van de zaak is al heel lang een secundaire arbeidsvoorwaarde die vanuit overwegingen van mobiliteit en relatief fiscaal voordeel steeds populairder is geworden,” aldus Antoni van Huissteden, persvoorlichter bij adviesbureau Mercer. “Maar nu zien we dat multinationals door de economische teruggang hun autobeleid opnieuw gaan bekijken in hun voortdurend streven de kosten in de hand te houden.”

Populaire leaseauto’s

Energiezuinige hybride auto’s zijn in toenemende mate populair, vooral vanwege de lagere fiscale bijtelling. In het lijstje van auto’s die het meest populair zijn onder leaserijders in Nederland is die trend overigens nog niet terug te zien:

Bestuursleden: Audi A6, BMW 5 Serie
Directie: Audi A6, Volvo V70
Senior Management: Audi A4, VW Passat
Sales Professionals: VW Passat, Audi A4
Non-Sales Professionals: Ford Focus, VW Passat

Nieuws