Mayfield Consulting: Sail 2013 komt 8 ton tekort

07 april 2011 Consultancy.nl

Gemeenten Den Helder en provincien gevraagd om ieder circa vier ton te investeren in Sail 2013. De gemeenten Den Helder en provincien moet in totaal meer dan €800,000 beschikbaar stellen om Sail 2013 succesvol te kunnen organiseren. Alleen als het volledige bedrag veilig wordt gesteld heeft het zin voor de Stichting Sail om op pad te gaan en bij het bedrijfsleven grote sponsors te zoeken. Dat blijkt uit een analyse van adviesbureau Mayfield Consulting.

De gemeenten Den Helder en provincien moeten alleen toezeggen dat ze het totaal bedrag van 8 ton beschikbaar stellen. Het geld wordt pas daadwerkelijk overgemaakt als er een goed 'businessplan' op tafel ligt.

Volgens het onderzoek van Mayfield Consulting blijkt ook dat het mogelijk is om in 2013 een indrukwekkende vloot tall ships naar Den Helder te halen. Bovendien zal naar alle waarschijnlijkheid de Marinedagen worden gecombineerd met Sail. Dat jaar worden ook 200 jaar Koninklijke Marine en 525 jaar zeemacht (de oprichtng van de VOC-Admiraliteiten wordt daarvan als voorbode gezien) gevierd.

Nieuws