InSites Consulting opent kantoor in New York

21 januari 2011 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Marketing- en adviesbureau InSites Consulting heeft bekendgemaakt dat het een vestiging opent in New York. Het van oorsprong Belgische adviesbureau is momenteel bezig met een ‘location diligence’ en overige voorbereiding op haar eerste kantoor buiten Europa. Insites Consulting verwacht dat haar Amerikaanse tak begin 2012 volledig operationeel is.

InSites Consulting is voornamelijk werkzaam op het gebied van marketingmanagement  en consumer marketing. Het bedrijf voert regelmatig diepgaande studies uit over consumentengedrag, en wil met die kennis innoveren. “In ons vak willen we de zaken ook globaal aanpakken”, zegt CEO Tim Duhamel van InSites Consulting. “Het is belangrijk om niet alleen te achterhalen wat pakweg de Europese consumenten denken, maar ook hoe men elders in de wereld tegen de zaken aankijkt. In feite volgen we met deze stap ook een beetje onze grote klanten die overwegend multinationals zijn en dus ook wereldwijd actief zijn.”

InSites Consulting focust op marketingmanagement en -onderzoek via internet in al zijn facetten. Het bedrijf voert regelmatig diepgaande studies uit over consumentengedrag, en wil met die kennis innoveren. De volledige databank van het adviesbureau bestaat uit circa 2 miljoen consumenten, voornamelijk in Europa.

Over InSites Consulting

InSites Consulting is in 1997 opgericht door Belgische academici; twee professoren van de Universiteit van Gent en twee onderzoekers van de Vlerick Management School. Het viertal staat vandaag nog altijd aan het roer en heeft de meerderheid van de aandelen. InSites Consulting heeft kantoren in Gent, Rotterdam, Londen en binnenkort dus ook New York. Circa 100 medewerkers zijn in dienst van het adviesbureau.