MT Goudhaantjes steunen One Million Snowflakes

27 maart 2012 Consultancy.nl

Topmanagers die op de ‘Goudhaantjes’ lijst van het blad Management Team (MT) staan gaan zich inzetten om scholing van kinderen in ontwikkelingslanden mogelijk te maken. Het initiatief wordt georganiseerd door One Million Snowflakes, een netwerk van ‘professionals met een hart’. Een van de grondleggers van One Million Snowflakes is Kirkman Company, een organisatieadviesbureau uit Baarn.

MT publiceert jaarlijks een lijst van 100 ‘Goudhaantjes’: topmanagers die rond de 40 zijn, nu al een glanzende carrière hebben en in of net onder de raad van bestuur zitten.

e-book ‘Snowball Leadership’
Twaalf ‘Goudhaantjes’ hebben toegezegd om mee te werken aan een e-book over ‘Snowball Leadership’, een nieuwe vorm van leiderschap. De gedachte achter dit nieuwe type leiderschap is dat er meer potentieel uit mensen en organisaties kan worden gehaald door nadrukkelijker in te spelen op de behoefte van medewerkers om betekenis te geven aan het werk dat ze doen. De ‘Goudhaantjes’ hebben in een interview hun kijk gegeven op deze vorm van leiderschap. Deze interviews zijn gefilmd en worden verwerkt in het e-book dat ter beschikking wordt gesteld aan alle deelnemers aan het 1ste One Million Snowflakes event.

One Million Snowflakes event
Op donderdag 26 april aanstaande vindt het eerste One Million Snowflakes event plaats op de campus van Nyenrode Business Universiteit. Deze dag staat in het teken van het thema ‘Snowball leadership: co-creating a movement of meaning’. Sprekers zijn o.a. Jagdish Parikh (o.a. hoogleraar aan Harvard) en Fons Trompenaars (management consultant met een plek op de ranglijst van de Thinkers 50). Diverse ‘Goudhaantjes’ zullen aanwezig zijn als deelnemer.

Goudhaantjes worden sneeuwvlokken
Eén van de ‘Goudhaantjes’ die het One Million Snowflakes initiatief op beide manier steunt, is Frits Scholte, directeur van Manpower Nederland. Scholte: ‘Volgens een aantal maatschappelijke normen doen we het goed en hebben we impact. Jong en toch al een aardige positie. Maar impact is relatief. Als individuele goudhanen hebben we impact in onze maatschappelijke positie. Maar stel je voor wat een impact we hebben als collectief! Impact die we kunnen aanwenden om bij te dragen aan ‘a movement of meaning’. Een term die ik één op één overneem van het initiatief One Million Snowflakes. Ik ben erg geïnspireerd door dit initiatief om bestaande kennis bij elkaar te brengen om zo nieuwe kennis (scholing van kinderen) mogelijk te maken’.

Een andere ‘Goudhaan’ die bij het event aanwezig zal zijn, is Maarten Edixhoven, bestuursvoorzitter van Zwitserleven. Maarten: ‘Het thema raakt de goede toon bij het geloven in leiderschap door medewerkers in hun kracht te zetten, vanuit inspiratie te werken. Bij Zwitserleven zijn we ook met diverse initiatieven op dit terrein bezig.’

Nieuws