Business consultancy Logica boekt 3% hogere omzet

03 november 2011 Consultancy.nl

ICT-dienstverlener Logica heeft in het derde kwartaal een 6% hogere omzet geboekt en verwacht voor heel 2011 dat de omzet met meer dan 3% groeit. De operationele marge zal volgens het adviesbureau uitkomen tussen de 6,5% en 7,0%. De activiteiten in het Verenigd Koninkrijk deden het veel beter dan analisten hadden verwacht terwijl de activiteiten in de Benelux onder verwachtigen hebben gepresteerd. De Consulting tak van Logica, Logica Business Consulting, zag haar omzet licht dalen met name door de lagere vraag vanuit de publieke en financiële sector.

De omzet in het derde kwartaal kwam uit op GBP 914 miljoen tegen GBP 863 miljoen een jaar eerder. Bij het onderdeel Outsourcing steeg de omzet met 8%. Bij Consulting and Professional Services daalde de omzet in het derde kwartaal licht, vooral door een zwakke vraag vanuit de financiele sector.

Waar het Verenigd Koninkrijk na een aantal kwartalen van krimp weer groei liet zien - de sterkste groei van alle regio's waarin Logica actief is - bleef de omzet in de Benelux op autonome basis dalen. Tot en met het derde kwartaal daalde de omzet in de Benelux met 3%, waarbij de financiele sector zwak presteerde en de omzet vanuit de publieke sector in het derde kwartaal met 6% daalde. Logica stelt dat de omzet daarmee lijkt te stabiliseren. Ook de marges staan onder druk.

Nieuws