Londen meest populaire stad om in te werken

11 november 2009 Management Team

De wereldwijde top 3 van steden waar je zou willen werken bestaat uit Londen, New York en Sydney. Nederlandse respondenten geven de voorkeur aan Londen, New York en Barcelona. Amsterdam en Rotterdam staan op de 17e en 94e plaats wereldwijd.

Londen is de populairste stad ter wereld om te werken, gevolgd door New York en Sydney. Dat blijkt uit de Global Talent Mobility Research, het onderzoek naar mobiliteit op de internationale arbeidsmarkt, dat in juli en augustus is uitgevoerd onder 66.019 personen uit ruim 40 verschillende landen op de wereld. Amsterdam staat op de 17de plaats van meest populaire steden ter wereld.

Londen meest populair

Van alle respondenten die aangeven bereid te zijn te werken in het buitenland, geeft 22 procent aan te willen werken in Londen, gevolgd door New York en Sydney met respectievelijk 16 en 12 procent. Voor personen die in Nederland wonen geldt dat zij eveneens een ruime voorkeur hebben voor Londen (26%), gevolgd door New York (18%) en Barcelona (17%). Wat daarbij opvalt is dat Nederlandse respondenten vooral een sterkere voorkeur hebben voor Europese steden in vergelijking tot de andere respondenten.

 

Nieuws