Logica zoekt innovatieve partner in MKB segment

24 maart 2010 Consultancy.nl

Logica zoekt de meest innovatieve onderneming uit het midden en kleinbedrijf. 15 Maart startte in tien landen de Global Innovation Venture Partner (GIVP)-wedstrijd 2010. De winnaar van de GIVP mag zich wereldwijd partner van Logica noemen en gaat samen met de zakelijke en technologische dienstverlener innovatieve diensten en producten ontwikkelen. De winnaar krijgt als partner toegang tot het wereldwijde klantennetwerk van Logica.

Het GVIP vindt plaats in het Vereningd Koninkrijk, Frankrijk, België, Zweden, Finland, Denemarken, Portugal, de VS en Nederland. Per land beoordeelt een jury de inzendingen en benoemt een winnaar. De landenwinnaars nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale in mei. De winnaar van deze laatste ronde mag zich wereldwijd partner van Logica noemen.

‘Voor ons is het GIVP het voorbeeld van hoe ondernemingen samen meerwaarde kunnen ontwikkelen. Onze partners krijgen de kans om hun producten en diensten aan te bieden in een zeer concurrerende branche en Logica bindt nieuw talent aan zich en krijgt de beschikking over interessante technologische vernieuwingen waar de klanten van kunnen profiteren’, zegt Gerben Mak, Directeur Innovatie van Logica Nederland.

Afgelopen jaar meldden zich meer dan 600 ondernemingen uit acht landen aan bij GIVP 2009. Zeven landenwinnaars en de algemene winnaar gingen een partnerschap met Logica aan. De wereldwijde winnaar 2009 was het Zweedse Appear Networks, dat met nieuwe technologie ‘context aware software services’ indruk maakte. Met deze technologie wordt bijvoorbeeld verkeersinformatie verrijkt met extra gegevens op basis van de locatie en het tijdstip – de context - waarop de gebruiker wil reizen. ‘Het partnerschap heeft ons zeer veel opgeleverd. Wij konden daardoor voor het eerst een contract met een waarde van meer dan 1 miljoen euro afsluiten en kregen wij de mogelijkheid onze technologie aan te bieden aan sectoren waar wij eerst niet in actief waren’, zegt Xavier Aubry, CEO van Appear Networks.

Nieuws

Meer nieuws over