Logica: TRIPLE C verbetert dienstverlening gemeenten

29 april 2010 Logica

Convenant legt basis voor unieke samenwerking om gemeentelijke dienstverlening te stroomlijnen

Nederlandse gemeenten gaan hun interne werkzaamheden slimmer vormgeven en kunnen daardoor het toenemende aantal taken uitvoeren tegen lagere kosten. Verder krijgen burgers en bedrijven meer toegang tot de dienstverlening van lokale overheden en krijgen zij beter en sneller inzicht in de besluitvorming rondom bijvoorbeeld vergunningsaanvragen. Met als resultaat hogere tevredenheid over de gemeentelijke dienstverlening bij burgers en bedrijven.

Dat is mogelijk met TRIPLE C, de nieuwe manier van zaakgericht werken die ICT-dienstverlener Logica heeft ontwikkeld voor de gemeentelijke markt  en met een aantal vooraanstaande partners verder zal ontwikkelen.

De gemeenten Westerveld, Teylingen, Uden en Steenwijkerland zijn vandaag live met TRIPLE C. Bij acht andere gemeenten wordt de implementatiefase binnenkort afgerond en wordt de invoering definitief.

iPhone App voor gemeenten
Logica lanceert vandaag in samenwerking met Govunited een speciale applicatie voor de iPhone waarmee burgers bijvoorbeeld aan de gemeente losliggende stoeptegels kapot straatmeubilair kunnen melden.

Zaakgericht werken
TRIPLE C staat voor Case Connected Community en biedt enerzijds maximale toegang aan burgers en bedrijven tot gemeentediensten, door verschillende (digitale) loketten te combineren en anderzijds een systeem voor het zogeheten zaakgericht werken. De kern van TRIPLE C is het Logica zaaksysteem, dat gemeentelijke diensten en processen ondersteunt via zogenaamde E-diensten. Hierin staat de “zaak” centraal, dat wil zeggen de aanvraag of melding van een burger of bedrijf. Doel is om de “zaak” zo snel en transparant mogelijk af te handelen. De gemeenteambtenaren werken daardoor effectiever en burgers en bedrijven krijgen sneller de gevraagde informatie en inzicht in het doorlopen van het proces. Daardoor neemt de waardering voor het werk van de gemeente toe.

Ecosysteem
Logica werkt in een ecosysteem rond TRIPLE C samen met marktpartijen die deeloplossingen voor gemeenten leveren en GovUnited, een samenwerkingsverband van gemeenten. Vandaag ondertekenen deze partners het convenant, dat de start van TRIPLE C officieel markeert. Partners zijn Green Valley, Berkeley Bridge, Yellowtail, HumanInference, KlantinFocus, Sigmax, Verbeterdebuurt.nl, SDU , TNT Post, ICATT en Zarafa. Deze partners verlenen een breed scala aan diensten die variëren van oplossingen voor mobiele handhaving en e-learning, tot het meten van klanttevredenheid van gemeentelijke dienstverlening. De bindende factor en het doel van deze samenwerking is het mogelijk maken van zaakgericht werken binnen gemeenten door hun oplossingen hierop toe te spitsen.
 
‘Wij zijn trots op TRIPLE C en de ondertekening van het partnerconvenant, juist op de dag dat de eerste gemeenten live gaan. Met TRIPLE C zet Logica een oplossing neer dat alle procesonderdelen van de klant ondersteunt. Tegelijkertijd sluit TRIPLE C aan bij de ontwikkeling dat online zakendoen in een korte tijd van iets nieuws tot norm geworden is en bij de mate van controle die burgers en bedrijven willen hebben bij hun zaken met gemeenten. Met TRIPLE C kunnen werkzaamheden en systemen slimmer worden ingericht zonder ICT technisch helemaal opnieuw te moeten beginnen. TRIPLE C helpt gemeenten meer te doen, in tijden dat budgetten onder druk staan,’ zegt  Monique Mulder, Managing Director van Public Sector Logica Nederland.

Open, maatwerk en toekomstvast
TRIPLE C is op een open manier vormgegeven. Dat betekent dat systemen die door gemeenten nu worden gebruikt makkelijk kunnen worden geïntegreerd. Verder is het een flexibel systeem dat naar de wens van de gemeente kan worden aangepast, nu en in de toekomst.

Nieuws

Meer nieuws over