IT bedrijf Logica ontslaat personeel in proeftijd

02 maart 2009 Consultancy.nl

IT consulting firma Logica zet alle personeelsleden die nog in hun proeftijd zitten, op straat. Dat melden verschillende medewerkers van het adviesbureau. De onderneming heeft nog niet op de berichten gereageerd.

Logica ontslaat al zijn medewerkers die nog in hun proeftijd zitten. Dat zou de ICT-dienstverlener vrijdag 27 februari 2009 aan het personeel hebben gemeld. Het zou gaan om personeel dat met een opleiding bezig is of geen externe opdrachten uitvoert. Het is niet bekend om hoeveel personen het gaat. Ook zou het per direct verboden zijn om nieuwe leasauto's te bestellen. Dat melden medewerkers aan de redactie van Computable.

Adviesbureau Logica schrapte in 2008 wereldwijd 1300 banen, de meeste in Groot-Brittannië. In Nederland werden ongeveer toen al honderd banen geschrapt, voornamelijk ondersteunende functies en geen consultants. De dienstverlener gaf eerder aan kritisch te kijken naar de invulling van een functie als een werknemer vertrekt. Voorheen wierf het bedrijf naast medior en senior consultants ook junior-adviseurs. Maar de nadruk zou steeds meer op mensen met ervaring (medior- en senior consultans) komen te liggen. Het bedrijf is op zoek naar specialisten. Er zouden nog ruim honderd vacatures openstaan.

De Computable redactie kreeg van een aantal Logica medewerkers een e-mail over de ontslagronde en sprak met personeel dat vrijdag 27 februari 2009, de laatste dag van de proeftijd, zonder opgaaf van redenen de laan is uitgestuurd.

Nieuws

Meer nieuws over