Logica niet in beroep tegen gunning Galileo

23 januari 2010 Computable

ICT adviesbureau Logica gaat niet in beroep tegen de gunning van een opdracht voor Galileo, het Europse project voor navigatiesatellieten, aan concurrent ThalesAleniaSpace. De Brits-Nederlandse dienstverlener overwoog om beroep aan te tekenen toen die opdracht met een waarde van 85 miljoen euro werd gegund aan de concurrent. De Europese Commissie stelt in een toelichting dat ThalesAleniaSpace door zijn eerdere betrokkenheid bij Europese ruimte-vaartprogramma's meer kennis van zaken heeft. Logica legt zich daarbij neer.

Logica en de Frans-Italiaanse concurrent waren als laatste twee bedrijven in de race voor het hoofdaannemerschap van het systeemsupport-segment. Die opdracht omvat het adviseren, ontwikkelen, testen en in de lucht houden van de software achter de Galileo-satellieten. Het is één van de zes onderdelen van een reeks aanbestedingen voor de ontwikkeling, lancering en het onderhoud van Europese navigatiesatellieten.

Logica is na het mislopen van het hoofdaannemerschap nog in de race om onderaannemer te worden voor het onderhoud en de verdere ontwikkeling van beveiligingssoftware, algoritmes en het beveiligingssysteem dat de satellieten op veilige afstand van elkaar houdt.

Nieuws