Logica wint ICT opdracht van 14m in Denemarken

23 december 2010 Logica

Logica heeft in Denemarken een opdracht gekregen met een waarde van €14 miljoen. Logica gaat IT consulting diensten leveren aan Energinet.dk, de nationale beheerder van de Deense elektriciteits- en gasnetten. Logica Nederland zal een groot gedeelte van werkzaamheden uitvoeren. Het volledig persbericht van Logica:

Logica wordt de partner van Energinet.dk, de nationale beheerder van de Deense elektriciteits- en gasnetten, voor de realisatie van het zogeheten Datahub-project. Het Deense Ministerie van Klimaat en Energie heeft Energinet.dk de opdracht gegeven dit systeem te realiseren om de concurrentie in de Deense energiesector te verhogen. Energinet.dk is de Deense equivalent van TenneT en Gasunie in Nederland. Logica in Nederland zal een groot deel van de werkzaamheden vanuit haar delivery centres in Rotterdam en Groningen gaan uitvoeren.

Onder de naam DataHub gaat Logica dit innovatieve datasysteem ontwikkelen, leveren en onderhouden. Dit bijzondere project is van grote invloed op alle 125 Deense energiebedrijven. Logica Nederland zal, van dit contract ter waarde van 14 miljoen euro, een groot deel van de werkzaamheden uitvoeren, samen met haar vestigingen in Denemarken, Noorwegen en India. De DataHub zal in april 2012 operationeel worden.

DataHub biedt transparantie voor consument

Lene Sonne, Electricity Market Manager Energinet: ‘De DataHub gaat het makkelijker voor alle spelers maken om te communiceren. Zodra het framework operationeel is, zal alle communicatie via de DataHub plaatsvinden. Dat betekent bijvoorbeeld dat de Deense consument online een compleet overzicht heeft van het eigen verbruik van elektriciteit. Daarnaast kunnen Deense energieleveranciers DataHub gebruiken om gegevens onderling op transparante wijze uit te wisselen en transacties goed te managen. Voor consumenten betekent dit dat zij soepel en makkelijk kunnen wisselen van energiemaatschappij.’

Strategische focus op vernieuwende oplossingen voor energiemarkt

Rob Leijn, managing director Commercial Sector Logica Nederland en o.a. verantwoordelijk voor klanten in de energiebranche: ‘Energinet.dk heeft Logica als ‘preferred IT cooperation partner’ gekozen vanwege onze internationale competenties, lokale kennis van de markt, bewezen oplossingen en ongeëvenaarde ervaring in vergelijkbare projecten in de utiliteitssector. Een mooi voorbeeld daarvan is het werk dat wij uitvoeren voor Energie Data Services Nederland, EDSN. Deze case heeft indruk op Energinet.dk gemaakt. Daarnaast kan Logica de grootste zekerheid bieden over een efficiënte en tijdige levering. Deze combinatie heeft ertoe geleid dat Energinet.dk uit maar liefst vijftien gerenommeerde partijen koos voor Logica. Dat is een geweldige mijlpaal! Ook gezien onze internationale strategische focus op vernieuwende oplossingen voor de utiliteitsbranche. Daar werken we al jaren heel hard aan en daardoor zijn we ook goed voorbereid om deze opdracht tot een succes te maken.’ Deze overeenkomst betekent voor de komende jaren een extra groei van Logica in de energiemarkt.

Nieuws

Meer nieuws over