Logica levert ICT voor elektrische laadpunten

31 maart 2010 Logica

Logica levert in opdracht van de Stichting e-laad.nl de ICT-infrastructuur voor de landelijke uitrol van 10.000 laadpunten voor elektrische auto’s. Logica legt hiermee tevens de ICT-basis voor aanvullende diensten rond de laadpunten. Automobilisten kunnen hierdoor overal en eenvoudig toegang krijgen tot de laadpunten en in de toekomst snel en efficiënt afrekenen.

De stichting e-laad.nl is een samenwerkingsverband van de Nederlandse netbeheerders en heeft als doel de ontwikkeling van de elektrische auto te stimuleren en gegevens te verzamelen die van belang zijn voor toekomstige investeringen in het elektriciteitsnet. De oplaadinfrastructuur wordt zo vormgegeven dat verschillende aanbieders diensten aan automobilisten kunnen aanbieden.

Logica levert het back-office-systeem dat e-laad.nl gaat gebruiken om de 10.000 laadpunten te beheren en de transacties te verwerken. Eerder ontwikkelde Logica een prototype van een vergelijkbare back-office dat tijdens een pilot succesvol is getest. Ook heeft Logica de software voor de gebruikte laadpunten ontwikkeld.

‘De samenwerking met e-laad.nl is voor ons een voorbeeld van hoe Logica in nauw overleg met klanten innovatieve concepten ontwikkelt die markten kunnen veranderen. Logica investeert veel in duurzame oplossingen en wil graag op deze manier een bijdrage leveren aan het stimuleren van elektrisch rijden. Duurzaamheid is een van de strategische speerpunten van Logica’, aldus Rob Leijn, Managing Director van de sectoren Energy, Utilities & Telecoms en Industry, Distribution & Transport van Logica Nederland.

Lees meer over Logica’s visie op duurzaamheid. Logica gelooft dat elektrisch rijden een belangrijke bijdrage kan leveren om het autogebruik minder milieubelastend te maken. De samenwerking met e-laad.nl onderstreept de pioniersrol die Nederland op het gebied van elektrisch rijden vervult.

Met deze opdracht bundelt Logica haar kennis en ervaring op een aantal terreinen. De ICT-dienstverlener levert sinds vele jaren systemen aan de energiemarkt, is een vooraanstaande speler in de markt van intelligente transportsystemen en is een van de belangrijkste leveranciers van transactie- en betaalsystemen voor zowel de energie-, telecom- als financiële markten.

Nieuws