Logica helpt Facilicom bij stroomlijnen van ICT

04 mei 2010 Logica

Logica helpt Facilicom zijn internationale organisatie te stroomlijnen. Alle landendivisies van de grootste facilitaire dienstverlener van Nederland gaan met hetzelfde ICT-systeem werken. Alle processen en systemen worden met behulp van standaard SAP-systemen geharmoniseerd. Hierdoor kan Facilicom sneller inspelen op markttrends en is het in staat de bedrijfsvoering te verbeteren. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan de doelstelling van Facilicom om in de komende jaren verder te groeien. Logica helpt Facilicom bij de invoering van het systeem en begeleidt de verandering. De totale overeenkomst heeft een waarde van enkele miljoenen.

Logica zet de HR, Operations, Finance en CRM-systemen van Facilicom in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk binnen 2 jaar over op één SAP ERP-systeem. Doordat het beheer van deze applicatie centraal wordt uitgevoerd, en niet meer per divisie of land, wordt een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd. In de nieuwe situatie worden alle werkzaamheden volgens gestandaardiseerde processen uitgevoerd. Na de installatie van het nieuwe SAP ERP-systeem beschikt Facilicom over één bron en meer transparante gegevens, waarmee sneller en vooral bedrijfseconomischer gewerkt kan worden.

Rob Leijn, Managing Director van Logica Commercial Sector Nederland: ‘Logica stuurt vooral op de continuïteit van de business tijdens de overgang naar het nieuwe systeem. Het overzetten van informatie en trainen van medewerkers verloopt zoveel mogelijk parallel, zodat bedrijfscontinuïteit en managementrapportage zijn gewaarborgd. Op deze manier kan Facilicom direct vruchten plukken van het nieuwe systeem.’

Nieuws