Logica: Elektrische auto binnen 30 minuten opgeladen

08 juni 2011 Consultancy.nl

Automobilisten kunnen overal bij snellaadstations terecht dankzij samenwerking van Logica en Epyon

Logica, de zakelijke en technologische dienstverlener, gaat een samenwerking aan met Epyon Power, een Nederlandse fabrikant van snellaadstations voor elektrische voertuigen. Daarmee wordt het mogelijk om binnen een half uur de accu van de elektrische auto op te laden. Bovendien komt het klantbeheersysteem Chargepoint Interactive Management System (CiMS) van Logica binnenkort ook beschikbaar zijn voor exploitanten van snellaadstations. Automobilisten van elektrische voertuigen kunnen daardoor hun auto gemakkelijker en sneller opladen.

Met de technologie van Epyon Power duurt het nog maar 15 tot 30 minuten om een accu van een elektrische auto op te laden, in plaats van zes tot tien uur bij een standaard laadstation. Door het CiMS van Logica kan Epyon Power haar activiteiten te integreren in de bestaande back office van de exploitanten van snellaadstations kunnen automobilisten in de toekomst eenvoudig toegang krijgen tot de snellaadstations van Epyon Power en snel en efficiënt afrekenen met één pas.

Het CiMS, dat is gebaseerd op het open communicatieprotocol Open Charge Point Protocol (OCCP), maakt het mogelijk dat oplaadpunten van verschillende leveranciers worden opgenomen in dezelfde infrastructuur. Inmiddels werkt Logica nauw samen met landen als Frankrijk, Duitsland en Engeland om vergelijkbare systemen van de grond te krijgen, met als doel elektrisch vervoer gemakkelijker en zo internationaal mogelijk te maken.

’De samenwerking van Logica met Epyon Power is een logisch gevolg van twee partijen die continue innoveren en kijken naar de mogelijkheden voor het elektrisch rijden’, aldus Rob Leijn Managing Director Commercial Sector van Logica. ’Door systemen aan elkaar te koppelen proberen we elektrisch rijden laagdrempelig te maken en daardoor makkelijker.‘

Nieuws

Meer nieuws over