Omzetstijging van 3 procent voor Logica in 2011

28 februari 2012 Consultancy.nl

De Brits-Nederlandse ICT-dienstverlener Logica heeft in het afgelopen jaar een omzetstijging van 3,3% gerealiseerd, naar €4,6 miljard. De winst in 2011 kwam uit op €289 miljoen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Logica. De cijfers zijn in lijn met de prognose die door het adviesbureau in december vorig jaar is afgegeven en komen in grote lijn ook overeen met de verwachtingen van analisten.

Hoge reorganisatiekosten
Als gevolg van de moeilijke marktomstandigheden kampte Logia in 2011 met hoge reorganisatiekosten. Door de hoge kosten is het bedrijfsresultaat uitgekomen op €65 miljoen, in vergelijking met ruim een kwart miljard vorig jaar. Logica-CEO Andy Green noemt in zijn toelichting het jaar 2011 lastiger dan werd verwacht. “Hoewel de orderportefeuille groeide en de omzet steeg, hebben reorganisatie- en contractkosten geleid tot een lager bedrijfsresultaat.”.

2012 vooruitzicht
Volgens de topman is het vooruitzicht voor 2012 relatief onzeker. Wel verwacht hij een verbetering in de resultaten van de Benelux: “We liggen op schema bij het uitvoeren van de maatregelen die we in december 2011 (sanering van circa 550 banen, red.) hebben aangekondigd. Daarmee moet de Benelux in 2012 weer winstgevend zijn”. Door de maatregelen genomen eind 2011 wordt het aantal bankzitters dit jaar sterk teruggebracht, met als gevolg dat de bezettingsgraad gaat toenemen. De besparing wordt geschat op €30 tot €42 miljoen in het tweede en derde kwartaal.

Reactie van analisten
Volgens SNS Securities komen de cijfers overeen met de eigen ramingen. “De resultaten waren in lijn met de prognoses van Logica in december en de outlook voor dit jaar is voorzichtig'', aldus SNS. Voor de Rabobank waren de financiële prestaties van Logica beter dan verwacht. De bank verwachte een marge van 6,2 procent, in plaats daarvan behaalde Logica een marge van meer dan 6,5 procent.

Nieuws