Logica beheert SAP platform Provincie Noord-Holland

07 september 2010 Logica

Logica is met ingang van 1 januari 2010 verantwoordelijk voor het infrastructuur- en applicatiebeheer van het SAP systeem van de provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland. Binnen de provincie vormt SAP de ruggengraat van ICT-managementondersteuning op het gebied van financiële administratie, inkoop- en HRM-beleid.

IT consulting firma Logica is verkozen tot de nieuwe beheerpartij omdat zij zich tijdens de aanbesteding vooral heeft onderscheiden door de beste prijs-kwaliteitverhouding. Onderdeel van de dienstverlening is het beheer van de infrastructuur. Met het gebruik van de zogenaamde Real Time Infrastructure Services (RTIS)  is het mogelijk de capaciteit en bijbehorende kosten mee te laten bewegen met de behoefte van de provincie. RTIS maakt gebruik van een gevirtualiseerd platform, een model waar deze SAP-oplossing uitermate efficiënt gebruik van maakt. Intussen is RTIS het standaard platform voor alle Logica Infrastructuuroplossingen.

Annemiek van Dam, Directeur Middelen van de provincie Noord-Holland; ‘SAP is voor ons een strategisch platform, het betreft de grootste omgeving voor onze ondersteunende activiteiten. Adviesbureau Logica gaat met ingang van volgend jaar zorgen voor de beschikbaarheid van SAP voor de bedrijfsvoering van de provincie.’

‘Voor Logica is de opdracht bij de provincie een belangrijke uitbreiding van haar opdrachtenportfolio, zowel binnen de publieke sector als op het gebied van SAP. Het beheren van dit soort kritische systemen op basis van een uitdagende Service Level Agreement past volledig in onze strategie,’ aldus Addie Korsten, Director Application Management bij Logica.


Nieuws