Logica: €10 miljard gaat verloren door verandering

03 augustus 2010 Consultancy.nl

De feiten over Business Process Change onthult!

Alle bedrijven bloeien op door verandering. Verandering in hun aanbod, het type klanten en hun bedrijfsprocessen. En het dient allemaal slechts één doel: meer efficiënt, meer competitief en winstgevender te worden.

Gedurende decennia hebben bedrijven hun bedrijfsprocessen aangepast – zowel intern, met hulp van outsourcers, als het ontwikkelen van geheel nieuwe processen. Terwijl business process change is gegroeid in populariteit hebben we de “rise and fall” van verschillende invalshoeken gezien. Total Quality Management (TQM), process re-engineering en lean manufacturing om slechts enkele te noemen. 

Maar hoe kunnen bedrijven, nadat het stof is neergedwarreld, zeker weten dat al deze veranderingen het maximaal mogelijke effect hebben op de bedrijfsprestatie?

Het rapport Ten Billion Lost in Change toont de impact van business process change. Het laat zien welke invalshoeken het beste werken en welke trends men in de gaten moet houden. Het rapport is gebaseerd op een onderzoek in 2008 onder 380 leidinggevenden in West Europa. Logica Management Consulting en de Economist Intelligence Unit werkten er samen aan.

Nieuws