HRD adviesbureau IMEC sluit zich aan bij Hay Group

29 februari 2012 Consultancy.nl

Adviesbureau IMEC heeft zich per 1 maart aangesloten bij Hay Group. IMEC is een adviesbureau voor leiderschapsontwikkeling en ontwikkelt in-company leiderschapsprogramma’s voor high potentials op young, middle en executive level van multinationals en overheden. Circa 15 medewerkers van het niche adviesbureau uit Zeist worden onderdeel van Hay Group. Met de krachtenbundeling kunnen de partners een volledig en geïntegreerd programma aanbieden aan leiders in Nederland.

De krachtenbundeling versterkt de expertise van Hay Group op het gebied van diagnostiek en didactiek in effectieve en innovatieve leiderschapsprogramma’s. Volgens het persbericht van de partners vullen de adviesbureaus elkaar aan met “kennis, ervaring en een internationaal netwerk”. Hiermee kunnen zij samen sterker inspelen op de eisen die gesteld worden aan de ontwikkeling van toekomstige leiders.

High performing organisaties
Vorig jaar hebben Hay Group en IMEC gezamenlijk onderzoek gedaan naar eigenschappen van ‘high performing organisaties’. Uit het onderzoek bleek dat  high performing organisaties veel aandacht besteden aan leiderschapsontwikkeling. Overige belangrijke bevindingen:

  • Investeren in potentiële opvolgers voor sleutelposities een strategische prioriteit is.
  • Het merendeel, ondanks economische tegenwind, blijft investeren in talentontwikkeling.
  • 64% van de bevraagde organisaties vindt dat leiderschap aan de top ingrijpende veranderingen moet ondergaan om toekomstige uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.
  • Een scherpere focus, effectiviteit en aansluiting op de business vereist is voor talent- en leiderschapsontwikkeling.

Over Hay Group
Hay Group is een wereldwijd organisatieadviesbureau dat talent ontwikkelt, zorgt dat mensen effectiever werken en dat ze gemotiveerd zijn om optimaal te presteren. Zo wordt samen met het management van organisaties de strategie concreet gemaakt. Met ruim 2.600 mensen, werkzaam in 84 kantoren in 48 landen, werkt Hay Group voor ruim 7.000 internationale bedrijven en organisaties. In de Nederlandse kantoren van Hay Group werken ruim 180 consultants.

Over IMEC
IMEC is een internationaal adviesbureau voor leiderschapsontwikkeling dat opereert vanuit Nederland. Sinds 1987 ontwikkelt IMEC in-company leiderschapsprogramma’s voor high potentials op young, middle en executive level van multinationals en overheden. IMEC werkt met internationale topexperts in leiderschapsontwikkeling en pioniers op relevante vakgebieden. Het past innovatieve didactische methoden toe om de ontwikkelingsbehoeften van leidinggevende talenten te ontwikkelen in relatie tot hun specifieke context. Leidinggevenden, collega’s en stakeholders worden altijd nauw betrokken om het ontwikkelproces in de praktijk te verankeren.

Nieuws