KPMG advisory wil wereldwijd verdubbelen in 5 jaar

01 maart 2011 Consultancy.nl

KPMG Advisory heeft plannen om haar consulting-tak te verdubbelen naar ruim $13 miljard in vijf jaar tijd. Dat zegt Mark Goodburn, vice-voorzitter en global hoofd van KPMG Advisory, in een interview met Consulting Magazine. Goodburn verwacht dat de groei zal voortkomen uit drie strategische focusgebieden en uit mogelijke overnames. 

Focusgebied 1: Transformerende bedrijven 
De economische crisis heeft organisaties blijvend aangetast, met als gevolg dat bedrijven hun business model moeten herzien. Het resultaat van aanpassingen aan business models zijn grote transformaties. Goodburn verwacht dat zulke grote transformaties op de gebieden operations, financiën, processen en technologie de meerderheid van de groei zullen veroorzaken. 

Focusgebied 2: Risicomanagement
KPMG verwacht dat risicomanagement op de eerste plaats zal staan bij een meerderheid van de C-niveau executives, aangezien bedrijven actief zoeken naar een verbetering van het risicomanagement binnen hun organisatie. 

Focusgebied 3: Grote verandering in overheidsbeleid en –regulering 
Het derde strategische gebied bevindt zich rondom de zeer grote hoeveelheid veranderingen in overheidsbeleid en –regulering, voornamelijk met betrekking tot de gezondheidszorg, de farmaceutische industrie, financiële diensten en de publieke sector. “De wisselwerking tussen regulering en de publieke en private sectoren is nooit eerder zo dynamisch geweest als in de afgelopen paar maanden. En we geloven dat de snelheid daarvan zal blijven toenemen, vooral wanneer de zeer grote hoeveelheid veranderingen in overheidsbeleid en-regulering wordt opgevoerd op een globaal niveau.” 

KPMG op overnamepad? 
Goodburn geeft aan dat de groei ook zou kunnen komen uit overnames van kleinere adviesbureaus. “We zullen een actieve M&A-strategie overwegen”, aldus Goodburn. “Ik geloof dat we in een periode van consolidatie zitten en dat cliënten op zoek zijn naar bedrijven met een internationaal aanbod en een voetafdruk als de onze. Sommige bedrijven zijn daar tamelijk gevoelig voor. We zullen echter selectief zijn. Elke potentiële acquisitie zal moeten beantwoorden aan KPMG’s criteria en de standaards binnen Advisory”, vervolgt de adviseur. KPMG Advisory is de afgelopen jaren, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Deloitte Consulting en PwC, relatief rustig op de overnamemarkt. Zo heeft Deloitte onder andere de Amerikaanse tak van BearingPoint overgenomen en heeft PwC in november 2010 Diamond Management and Technology Consultants gekocht. Vorig jaar gingen er geruchten dat KPMG een bod zou voorbereiden op sourcingspecialist EquaTerra, hoewel er na de due diligence-fase niets meer naar buiten is gebracht.

Nieuws