Klimaatneutraal biedt kansen voor Conclusion

23 juni 2010 Consultancy.nl

De keus voor een klimaatneutraal bedrijf biedt veel kansen: een positief imago, een betere leefomgeving en een economische impuls.

De provincie Utrecht ondersteunt de koplopers op dit gebied in het project genaamd 'Op Kop' dat hoort bij de doelstellingen van 'Utrecht 2040'. Ze stelt diverse subsidies beschikbaar en tijdens expert-meetings is gelegenheid voor koplopers om kennis op te doen en ervaringen en ideeën uit te wisselen. Het doel is een klimaatneutraal en klimaatbestendig Utrecht.

Vorige week heeft Roland van der Poel namens Conclusion zijn handtekening gezet onder de intentieverklaring om ook "Koploper" te worden. Daarmee start hij ook een project om klimaatneutraal te worden. "Dit project past zeer goed bij het thema 'Conclusion Cares'. Wij willen hiermee weer een extra stap zetten in de bijdrage aan onze omgeving."

Conclusion start het project met het bepalen van de eigen ecologische voetafdruk ('footprint'). Uit ervaringen van andere zakelijke dienstverleners weten we inmiddels dat mobiliteit 70% tot 90% van de footprint bepaalt. In de komende periode zullen ze dan ook vooral zoeken naar manieren om daarin te verbeteren.

Nieuws