Kirkman Company is Top Employer 2010

03 februari 2010 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Sourcing specialist Kirkman Company is na onafhankelijk onderzoek van het CRF Institute, uitgeroepen tot Top Employer 2010.  Dit keurmerk wordt enkel uitgereikt aan werkgevers die voldoen aan de strenge toetsingscriteria.

Het adviesbureau voldoet aan die strenge eisen en mag zich een jaar lang Top Employer noemen.  Sandra Smulders, HR Manager Kirkman Company: "Het is een resultaat om trots op te zijn. Het topwerkgeverschap is een mooie bekroning op het harde werken van de afgelopen 10 jaar. Wij gaan ons lustrum jaar goed van start!".

Mary van der Kuip, Country Manager Nederland bij Top Employers, over de strenge toetsing: "De toetsing biedt  organisaties kwalitatief inzicht in de eigen positie. Daarnaast is het een beproefd middel om medewerkers aan te  trekken en te behouden. Vooral jonge, hoogopgeleide professionals beschouwen het keurmerk als bewijs voor goed  werkgeverschap en vinden dit belangrijk in hun overweging bij de keuze voor hun toekomstige werkgever."

Opvallend is dat, in tijden van kostenbesparing, werkgevers training en ontwikkeling steeds belangrijker vinden. Met de vergrijzing op komst willen werkgevers talent graag aan zich binden en bieden daarom veel mogelijkheden tot individuele ontwikkeling. Ook is te zien dat steeds meer Top Employers 'het nieuwe werken' stimuleren.

Kirkman Company zo blijkt uit het onderzoek van het CRF Institute, biedt met haar traineeship, het Young Sourcing Executives (YSE) Program jong talent veel ruimte voor ontwikkeling. Zo behaalde zij het maximale aantal sterren (5) op het gebied van Arbeidsvoorwaarden en Bedrijfscultuur. De overige criteria; Opleiding & Training, Interne promotiekansen en Werksfeer en -omstandigheden, behalen ook een hoge score in sterren (4,5).

Stefanie van de Griendt over haar ervaringen in het YSE Program; "Als trainee krijg je de mogelijkheid om in twee jaar tijd bij vier grote bedrijven een kijkje in de keuken te nemen. Daarnaast is er voldoende ruimte om andere werk-zaamheden dan consultancy op te pakken, zoals het schrijven van artikelen en het organiseren van recruitmentactiviteiten. Een goede afwisseling die het traineeship erg interessant maken."

Over Kirkman Company

Kirkman Company is marktleider op het gebied van Strategic Sourcing in Nederland. Als onafhankelijke management adviesorganisatie helpt Kirkman Company organisaties hun prestaties te verbeteren door het vinden van de juiste balans tussen welke activiteiten zelf te doen, uit te besteden of te organiseren in andere samenwerkingsverbanden zoals allianties, fusies en overnames (Make, Buy or Ally).