Kees Cools lid van Booz & Company partnerteam

20 april 2009 Booz & Company

Prof. dr. Kees Cools is gekozen tot lid van het partnerteam van management consultancy Booz & Company in Amsterdam. Cools is expert op het gebied van value management en corporate governance. Cools beschikt over uitgebreide ervaring als strategie consultant in de financiële sector en energiemarkt alsmede voor een aantal AEX-bedrijven in andere branches.

Vanaf heden zet Cools vanuit Booz & Company zijn functionele expertise met name in voor de energiemarkt. Sinds de start 25 jaar geleden maakt het Amsterdamse kantoor van Booz & Company een continue groei door terwijl zij haar dienstverlening binnen de Benelux uitbreidt. De komst van Kees Cools naar de firma onderstreept deze ontwikkeling en de missie van Booz & Company om voor klanten essentieel voordeel te creëren middels het verlenen van inzicht en vooruitzicht met blijvende resultaten.

Kees Cools (49) is expert op het gebied van value management en corporate governance met de focus op ondernemingsstrategie en -financiering, corporate governance & leiderschap, ondernemerschap en performance management. Cools heeft meer dan 15 jaar ervaring als strategieconsultant voor klanten in een groot aantal sectoren in het bedrijfsleven en de overheid.
 
Cools is tevens deeltijd hoogleraar ondernemingsfinanciering aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn boek over governance en leiderschap,"Controle is goed, vertrouwen nog beter", is in 2006 door de Orde van Organisatiekunde en -Adviseurs (OOA) gekozen tot boek van het jaar.
 
Als lid van de Corporate Governance Monitoring Commissie, de Commissie Frijns, adviseert Cools de overheid over onderwerpen zoals de liberalisering van de energiemarkt en privatisering van de gezondheidszorg. Cools is daarnaast ook lid van het Curatorium Controllersopleiding aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, vice-voorzitter van de Stichting Register Treasurer, gastdocent aan de TIAS NIMBAS business school in Tilburg, lid van de Centrale Plancommissie van het Centraal Planbureau en co-voorzitter van de Audit Committee van FNV Bondgenoten.

Nieuws

Meer nieuws over