Jurgen van Weegen Vice President bij A.T. Kearney

02 maart 2008 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Jurgen van Weegen (40) is per 1 maart 2008 in dienst getreden als Vice President bij A.T. Kearney. Hij was hiervoor werkzaam als zelfstandige adviseur voor zijn eigen bedrijf, Jurgen Van Weegen Advies. In het verleden werkte al ruim 8 jaar voor het strategy consulting kantoor. Zijn focus bij A.T. Kearney ligt op het verder uitbouwen van de adviespraktijk voor financiële instellingen, waarbinnen strategie & organisatie en zorgverzekeringen zijn bijzondere aandacht hebben. Van Weegen zal deze functie vervullen vanuit de Nederlandse vestiging van A.T. Kearney in Amstelveen.

Een kort interview met Jurgen van Weegen naar aanleiding van zijn overstap.

Was u het leven als éénpitter zat?
“Ja, het is toch wel een eenzaam bestaan. Ik wilde weer met een team werken. Daarnaast miste ik de internationale connectie die je bij een kantoor als A.T. Kearney hebt.”

Hoe kwam u bij A.T. Kearney uit?
“Ik werd door hen benaderd. Ik heb eerder acht jaar voor dat kantoor gewerkt. Ik heb wel even moeten nadenken over die overstap, want teruggaan heeft een bepaalde bijklank. Maar ik ben toch op het aanbod ingegaan vanwege het werken in een team en het kunnen volgen van internationale ontwikkelingen.”

Werken er nog veel oud-collega’s?
“Ja, maar er zijn gelukkig ook veel jonge, enthousiaste mensen bijgekomen.”

Wat doet u precies?
“Ik werk bij de adviespraktijk voor banken en verzekeraars. Daarbinnen concentreer ik me op de zorgverzekeraars, daar ligt mijn expertise. De adviespraktijk moet verder gaan groeien.”

Lukt het om nieuwe mensen te vinden?
“Het werven van studenten is niet zo moeilijk, maar het is vooral lastig mensen van rond de 30 jaar met enige werkervaring binnen te halen.”

Mist u de vrijheid die u als zelfstandige had?
“Ik heb wel even een knop moeten omzetten. Als zelfstandige hoef je alleen te zorgen dat het met jezelf goed gaat, nu moet ik samen met het team goed voor een hele firma zorgen.”