J. Tigelaar finalist voor Altran stage Renault F1

15 juni 2010 Altran

Jonathan Tigelaar genomineerd voor stage bij Renault F1 Team

Jonathan Tigelaar (23), laatstejaars student werktuigbouw aan de TU Delft, is een van 10 finalisten voor een Altran stageplaats bij het Renault F1 team. Het voorstel dat Tigelaar een finaleplaats bezorgde betreft een nieuwe gebruikstoepassing op een bestaand meetinstrument dat krachten via lagers kan meten. Krachten meten speelt een belangrijke rol voor F1 coureurs bij het remmen. De remfunctie wordt beïnvloed door grip op de weg, de weersomstandigheden en de hoeveelheid brandstof aan boord. Het driver-feedback systeem, de nieuwe toepassing die Tigelaar bedacht heeft, laat de coureur zien wat er gebeurt voordat hij voorbij zijn ideale rempunt schiet. Dit inzicht geeft de coureur de mogelijkheid om bijtijds te corrigeren en zo zijn rondetijden te reduceren, de efficiëntie in remmen en de veiligheid te vergroten. Het concept van Tigelaar is ook toepasbaar op gewone auto’s.

De overige finalisten zijn afkomstig uit Zuid-Amerika (1), Noord-Amerika (1), Azie (1) en een aantal landen uit Europa (6). Er zijn twee werkstages van zes maanden te winnen bij het Research & Development team van Renault F1, een in Enstone (Verenigd Koninkrijk) en een in Parijs. Tijdens de stage krijgt de winnaar de beschikking over huisvesting en een auto. De twee winnaars worden op 13 juli in Enstone bekend gemaakt.

Door deelname aan de Altran Engineering Academy krijgen jonge, enthousiaste en getalenteerde ingenieurs uit de hele wereld de kans om een kijkje te nemen in de keuken van de Formule 1-wereld. In Nederland heeft Altran bv de competitie onder Nederlandse studenten in samenwerking met het Koninklijk Instituut van Ingenieurs KIVI NIRIA vorm gegeven. De twee winnaars van deze internationale competitie krijgen een werkstage van zes maanden aangeboden bij het Research & Development team van Renault F1, onder de deskundige leiding van Altran.

Over Altran

Altran is de toonaangevende consultancy-firma op het gebied van innovatie en technologie. Met 17.500 consultants, waarvan meer dan 200 in Nederland, is Altran actief in tal van disciplines, variërend van engineering en kwaliteitszorg tot informatietechnologie en organisatieadvies.

Nieuws